BEFOLKNINGEN - meyer-taarnby

Gå til indhold

Hoved menu

BEFOLKNINGEN

RUBEL

Befolkningen og deres boliger
Det første indtryk man får, når man kommer til Rubel, er husene. Det er overvejende typiske russiske træhuse. Nogle malet, medens andre står i det rå træ, der dog er mærket at tidens tand.
Selvom det de første gange oplevedes som noget af et kulturchok at se disse gamle huse, der vel i Danmark ville være stemplet "uegnet som menneskebolig", så er det ikke den rene elendighed.

En stor del af de huse, vi har været inde i, har i princippet samme værelsesfordeling.
Der er hverken kakkelovn eller oliefyr i husene, men derimod indbyggede ovne, der er placeret med omhu, så de kan varme flere rum op ad gangen. Ovnen, der har tilknytning til køkkenet er desuden indrettet, så det også kan anvendes som bageovn, hvilket er en god ting, idet man som oftest bager sit hvide brød selv.
Ikke mange har indlagt vand, som derfor hentes enten fra egen brønd eller en fælles brønd på vejen.

Toiletter findes i princippet ikke, derimod har hver enkelt parcel et lokum, altså et skur med et bræt og et hul i jorden. Når huller fyldt, flyttes skuret.
Som flygtigt nævnt, så lever en meget stor del af befolkningen af det, de selv dyrker. Det betyder, at de fleste parceller er udlagt til dyrkning af grøntsager både ude og i drivhuse.
De grøntsager, der dyrkes, er primært gulerødder og agurker, der sælges til de opkøbere, der er begyndt at komme til Rubel med deres store vogne.
Herudover dyrkes kartofler dels til eget brug og dels som foder til de grise, der grynter i den tilstødende stald.


 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu